• NOVÝ PRÍRASTOK 🍎

            8. 4. 2024

            Naša MŠ je aj tento školský rok zapojená do programu ŠKOLSKÉ OVOCIE, ktorý je na Slovensku realizovaný s podporou EÚ.
            Všeobecným cieľom programu je prispieť k zvýšeniu spotreby ovocia, zeleniny alebo mlieka a mliečnych výrobkov u detí a prostredníctvom sprievodných vzdelávacích opatrení vplývať na správne stravovacie návyky detí a vytvárať pozitívny vzťah detí k poľnohospodárstvu.
            A tak, v súlade s týmto cieľom, sme za intenzívnej pomoci detí zasadili v areáli MŠ nový strom - jabloň odrody Jonaprice. Veríme, že vďaka našej starostlivosti oň, si budeme môcť o pár rokov pochutnať na šťavnatých plodoch. 

          • SPOMIENKOVÁ SLÁVNOSŤ

            7. 4. 2024

            Dňa 04.04.2024 sa pri kultúrnom dome konala spomienková slávnosť pri príležitosti 79. výročia oslobodenia obce Bernolákovo. Pietneho aktu kladenia vencov k pamätnej tabuli na priečelí KD sa napriek dažďu zúčastnili  aj naše deti z troch predškolských tried. Túto slávnostnú udalosť skrášlili spoločným spevom piesne Po nábreží koník beží. 

          • SVIATKY JARI 🐣🌸

            4. 4. 2024

            "Veľká noc už prešla, ja neokúpaná... Moja rozmarija v harčičku ostala, hojaže hoj..."

            Túto pieseň by nemalo dôvod zaspievať si žiadne dievčatko z našej materskej školy. Z nadšeného rozprávania detí po návrate z veľkonočných prázdnin si totiž sviatky jari a zvyky s nimi spojené užili všetci. 
            Dievčatá opisovalii, ako ich ockovia, bratia, kamaráti a susedia naháňali, "hádzali" do vane, šibali či pofŕkali dospeláckou voňavkou. No a chlapci, kupači, s úsmevom na tvári spomínali na "vedrá vody", krik dievčat a bohatú výslužku. Deti sa z týchto zážitkov úprimne tešili a my sa pre zmenu tešíme z toho, že sa tento pekný slovenský zvyk udržiava vo vašich rodinách aj naďalej.

            Veľká noc a veľkonočné tradície sú jednou z tém, ktorej v materskej škole venujeme patričnú pozornosť. Deti spoznali nielen podstatu tohto sviatku, ale aj regionálne zvyky, piesne či vinše... Naučili sa tiež mnoho o veľkonočných symboloch spojených s jarou a prebúdzaním prírody. Triedy zdobili bahniatka, rozkvitnuté konáriky, deťmi ozdobené vajíčka - kraslice či upletené korbáče.
            Pútavým zážitkom (nielen pre deti 😊) bola ukážka tradičného zdobenia veľkonočných vajíčok horúcim voskom, ktoré deťom predviedla šikovná pani učiteľka Janka Mechurová. Ďakujeme! 

      • Kontakty

        • Materská škola, Komenského 1, Bernolákovo
        • riaditelka@msbernolakovo.sk, zastupkyna@msbernolakovo.sk
        • +421917856803
        • Komenského 1, Bernolákovo, 900 27 Slovakia
      • Prihlásenie