• NAŠI NAJMENŠÍ 👧👦

            15. 11. 2023

            Od septembra uplynuli necelé 3 mesiace a pre našich drobcov z Motýlikovej a Včielkovej triedy nastali veľké zmeny. Postupne si zvykali na odlúčenie od mamičiek a svojich najbližších. Zoznamovali sa s prostredím a najmä si vytvárali citové väzby s pani učiteľkami, ostatnými dospeláckymi zamestnancami a novými kamarátmi zo škôlky. Denný režim sa im stal neodmysliteľnou oporou.
            V rámci aktivít sa deti stretli so svojimi najbližšími na opekačkách, vyrezávaní svetlonosov, potešili svojim vystúpením starkých, dozvedeli sa o význame dodržiavania dohodnutých pravidiel. V mesiaci november navštívili KD, a tak zvládli svoju prvú veľkú vychádzku.
            Deti sa naďalej zlepšujú v sebaobslužných zručnostiach – obliekaní, stolovaní, hygienických návykoch. Hravou formou sa učia básne, piesne, tance, pohybové hry, dramatizujú rozprávky, cvičia, na elementárnej úrovni sa oboznamujú s matematickými úlohami, rozvíjajú sa vo výtvarnom prejave...
            Tešíme sa z ich malých - veľkých výkonov! 🥰

          • VENOVANÉ NAŠIM SENIOROM

            12. 11. 2023

            Aj tento rok oslovil Klub dôchodcov v Bernolákove našu materskú školu, aby deti spestrili svojím vystúpením ich "Posedenie pri hudbe", ktoré sa 11.11. konalo v kultúrnom dome.
            Pri pódiu na námestí sa stretol veľký kŕdeľ detí. Jedni v slávnostnom oblečení, druhí v pestrých krojoch, všetci dobre naladení, nedočkaví a možno aj trošku nervózni. Už ich vstup do kultúrneho domu vyčaril na tvárach našich spoluobčanov - dôchodcov úsmev, ktorý sa miešal s dojatím.
            Po rozlúčke s rodičmi a príprave v zákulisí deti hrdo vstúpili na pódium. 
            Ako prvé sa predviedli deti z Myškovej triedy, ktoré zaspievali pieseň Jeseň - pani bohatá a zatancovali veselý párový tanec. Po ich vystúpení ich na pódiu vystriedali deti z Mačičkovej triedy, ktoré predviedli scénický tanček Semienka, zaspievali a zarecitovali pieseň a báseň s jesennou tematikou. 
            Deti tancovali, spievali a rozdávali úsmevy, čo diváci ocenili srdečným potleskom a pozvaním na ďalšie takéto posedenie. 
            Ďakujeme deťom, rodičom a pani učiteľkám, že venovali sobotné popoludnie dobrej veci. 💕
             

          • DEŇ ČERVENÝCH MAKOV

            12. 11. 2023

            11.11. o 11:11 sa rozoznenli bernolákovské zvony Kostola sv. Štefana, aby slávnostne otvorili pietnu spomienku na ukončenie 1. svetovej vojny známu ako Deň červených makov.

            K pamätníku venovanom obetiam I. a II. svetovej vojny uložili účastníci symbol tohto dňa - červené maky, čím si uctili obete vojnových konfliktov.

            Naši škôlkari mali možnosť vidieť na vlastné oči Čestnú stráž ozbrojených síl SR, ktorá predviedla oficiálnu vojenskú poctu spojenú s uložením vencov, vypočuli si niekoľko "dospeláckych" príhovorov, (ktoré možno trošku potrápili ich trpezlivosť, avšak čakanie deti napokon parádne zvládli 😊) a na záver s hrdosťou a detskou vážnosťou uložili vyrobené papierové maky k pamätníku. 

            Deťom, ich súrodencom a rodičom ďakujeme, že si našli čas počas soboty a reprezentovali našu MŠ na tejto oficiálnej udalosti obce. 

          • ŽIVOT VDÝCHNUTÝ KAMEŇOM

            6. 11. 2023

            Na začiatku bolo vedro plné riečnych okruhliakov z Váhu... Stačila štipka fantázie, správne vedenie a podpora detí pani učiteľkami, chuť tvoriť a "obyčajné" kamene sa zmenili na malé umelecké diela... Z kreativity našich škôlkarov máme veľkú radosť. Čo poviete, krásne, však? :) 

      • Kontakty

        • Materská škola, Komenského 1, Bernolákovo
        • riaditelka@msbernolakovo.sk, zastupkyna@msbernolakovo.sk
        • +421917856803
        • Komenského 1, Bernolákovo, 900 27 Slovakia
      • Prihlásenie