• SPOMIENKY NA DECEMBER 🎁

            2. 1. 2024

            Predvianočné obdobie sme si v škôlke vychutnali naplno. Z okien sa ozývali vianočné piesne, chodbami rozvoniavali medovníky, triedy sa premenili na rozprávkové komnaty rozžiarené svetielkami a výzdobou. 
            Vianočná nálada začala zapálením prvej adventnej sviece na vencoch, ktoré si deti vyrobili s pomocou pani učiteliek, pričom spoznávali podstatu a význam adventu a jeho symbolov. V nejednej triede začalo odpočítavanie dní zostávajúcich do vytúžených Vianoc.  
            Všetky deti tiež prispeli svojou troškou pri výzdobe spoločného vianočného stromčeka, ktorý zdobil vstupnú chodbu do materskej školy. 
            Pokojnú atmosféru prerušil príchod Mikuláša, anjela a ich dvoch pomocníkov - čertov, ktorí deti poriadne rozbláznili. Výmenou za pieseň či báseň dostali všetky deti sladkú odmenu.
            O pár dní prišla ďalšia návšteva: Lucie s chlapčenskými pomocníkmi povymetali kúty našich tried, aby odohnali všetky zlé sily a choroby. 
            Najväčším projektom, ktorý pred Vianocami v škôlke prebiehal, bol nácvik triednych besiedok. Deti neúnavne a trpezlivo pracovali. Vedeli totiž, že sa ich vynaložená energia premení na krásny program, ktorý bude tým najúprimnejším vianočným darom, aký môžu deti odovzdať svojim rodičom. A naozaj to tak bolo: všetky mamy a otcovia boli hrdí a dojatí zároveň. 
            Vianočné zvyky a tradície si deti priblížili pri triednych posedeniach, ktoré vyvrcholili rozbaľovaním darčekov (financovaných RZ pri MŠ). Boli to momenty plné radosti a splnených prianí. 
            Veríme, že tie Vaše, rodinné Vianoce, boli rovnako nezabudnuteľné ako tie škôlkarske.

             

      • Kontakty

        • Materská škola, Komenského 1, Bernolákovo
        • riaditelka@msbernolakovo.sk, zastupkyna@msbernolakovo.sk
        • +421917856803
        • Komenského 1, Bernolákovo, 900 27 Slovakia
      • Prihlásenie