• GÚĽALO SA GÚĽALO, TO ČERVENÉ JABĹČKO...🍎

            30. 9. 2023

            aždoročne sa naši škôlkari zúčastňujú exkurzie v jabloňových sadoch v Dunajskej Lužnej. Nebolo tomu inak ani tento rok. Deti privítali a exkurziou sprevádzali skúsení ovocinári ujo Milan a teta Halinka. Dozvedeli sa, aké ovocie sa v sadoch pestuje, akú starostlivosť si ovocné stromy vyžadujú, aké pomôcky ovocinári na ich ošetrovanie používajú a ako prebieha zber jabĺk. Deti mali možnosť spoznať a hlavne ochutnať niekoľko odrôd pestovaných v tomto sade. Najväčšiu radosť deťom urobili čerstvo odtrhnuté jabĺčka, ktoré si mohli odniesť domov. 

             

          • NA VÝSTAVE OVOCIA A ZELENINY

            26. 9. 2023

            Aj deti zo Žabkovej triedy sa zúčastnili Výstavy ovocia, zeleniny, kvetov a okrasných rastlín. Počas jej návštevy  rozpoznávali rôzne druhy plodov dozrievajúcich v našich záhradách na jeseň, pomenovávali ich a uvedomovali si význam ich konzumácie pre zdravie.
            Rodičia, ktorí mali chuť a možnosti, popustili uzdu fantázii a pomohli doma deťom s prípravou súťažných exponátov.  Deťom zo Žabkovej triedy sa podarilo získať 1. a 3. miesto. Emmke a Kristínke gratulujeme k výhre! Dievčatá získali diplomy a pre triedu jabĺčka. 🐸🍎  Ďakujeme!

          • BEZPEČNE S OBECNOU POLÍCIOU 🚓

            23. 9. 2023

            Aj tento rok zavítal do MŠ člen obecnej polície, aby sa s deťmi porozprával na tému Bezpečne na ceste do materskej školy. Deťom vysvetlil dôležitosť dodržiavania bezpečnostných pravidiel všetkých účastníkov cestnej premávky, porozprával sa s nimi o nebezpečenstvách súvisiacich s cestnou premávkou a o dôležitosti používania reflexných prvkov. 
            "Ujo policajt" trpezlivo odpovedal na množstvo zvedavých otázok, deťom poukazoval všetky tajomstvá svojej policajnej vesty a zahral si s nimi hru na Chodcov a autá. 
            Na budúci rok toto pozvanie určite zopakujeme. Pánovi Cesnekovi z Obecnej polície Bernolákovo ďakujeme za jeho čas a ochotu! 😊

          • NÁCVIK EVAKUÁCIE 👩‍🚒🚒

            23. 9. 2023

            18.09.2023 sa naša materská škola v spolupráci s obcou Bernolákovo a dobrovoľným hasičským zborom  zúčastnila nácviku evakuácie v prípade požiaru. Pre deti to bol veľký zážitok - niektoré sa "stratili" a boli úspešné nájdené, niektoré boli "nútené" opustiť budovu cez okno a niektoré si mohli nasadiť na hlavu "naozajstnú" hasičskú prilbu. Dobrovoľným hasičom z Bernolákova ďakujeme za zážitok, v ktorom sme spojili príjemné s užitočným 😊

      • Kontakty

        • Materská škola, Komenského 1, Bernolákovo
        • riaditelka@msbernolakovo.sk, zastupkyna@msbernolakovo.sk
        • +421917856803
        • Komenského 1, Bernolákovo, 900 27 Slovakia
      • Prihlásenie