• AKO PSÍČEK A MAČIČKA... 🐶😺

            24. 2. 2024

            22.2.2024 navštívili deti v Kultúrnom dome Bernolákovo divadelné predstavenie “Ako psíček a mačička…”, ktoré prišli zahrať mladí bábkoherci z prešovského súboru Divadlo Babadlo.
            Toto milé a zábavné predstavenie vzniklo na motívy knihy “ROZPRÁVKY O PSÍČKOVI A MAČIČKE“ od Josefa Čapka. Deti sa tak dozvedeli, ako psíček a mačička umývali dlážku, ako piekli tortu, ktorú im napokon zjedol jeden zlý a maškrtný pes, ako našli bábiku, ktorá tenko plakala, lebo ju niekto zahodil. Divadelné predstavenie bolo spestrené veselými pesničkami. Ďakujeme bábkohercom zo súboru Divadlo Babadlo za nevšedný umelecký zážitok .

          • ČÍM CHCEŠ BYŤ...? alebo SPOLOČNE VZDELÁVAME BUDÚCE GENERÁCIE

            21. 2. 2024

            Výber pracovnej profesie patrí k najdôležitejším rozhodnutiam v živote. A aj keď sa očakáva, že predškoláci ešte nemusia mať jednoznačne premyslené svoje budúce povolanie, pri otázke „Čím chceš byť?“ mnohí z nich s iskrou v očiach vymenujú kreatívne, spoločensky zodpovedné alebo rodinné profesie.

            V rámci tematického týždňa "Čím budem?" (povolania) sa triedy zmenili na kováčstvo, kaderníctvo, hrnčiarstvo či veterinárnu ambulanciu. Deti si užili hru na policajtov, predavačky aj úradníkov. No a o tom, že práca úradníka nie je len vypisovanie a prekladanie dokumentov a pani predavačky nesedia len za pokladňou, sa mali možnosť presvedčiť počas exkurzie do Obecného úradu Bernolákovo a miestneho obchodu COOP Jednota deti z Rybičkovej triedy.

            Pán prednosta úradu, Juraj Ďorko, výborne zvládol organizáciu ich návštevy, starostlivo si vypracoval jej plán. Zamestnanci úradu ľudsky a s rétorikou prispôsobenou vekovej skupine 5 - 7 rokov názorne vysvetľovali podstatu svojej práce a na tvárach detí bolo vidno záujem.
            Poťažkali si historické matričné knihy, nahliadli do ich obsahu, pečiatkovali so skutočnými úradníckymi pečiatkami a dokonca si urobili skúšobnú nahrávku rozhlasu. A očakávanie v ich očiach, keď si mohli siahnuť na obrovskú zlatú reťaz starostu, by ste mohli krájať.

            V obchode deti pani vedúca previedla tajomnými skladovými priestormi, vysvetlila im systém zásobovania potravín, oboznámila ich s funkciou obrovského stroja na stláčanie kartónov, ukázala im jednotlivé tovarové oddelenia pre zákazníkov a deti sa zamysleli nad povolaniami, ktoré sa podieľajú na výrobe výrobkov.

            Ďakujeme aj touto formou obom subjektom za ochotu, čas a vôľu prispieť k vzdelávaniu budúcej generácie. Veď ktovie, či medzi deťmi nemáme budúceho pána starostu alebo člena predstavenstva spotrebného družstva.

      • Kontakty

        • Materská škola, Komenského 1, Bernolákovo
        • riaditelka@msbernolakovo.sk, zastupkyna@msbernolakovo.sk
        • +421917856803
        • Komenského 1, Bernolákovo, 900 27 Slovakia
      • Prihlásenie